General

Vad man ska ha förberett en månad innan bröllopet

0
Dress

Att planera ett bröllop är ingen liten uppgift utan kräver en ganska stor insats. Det är väldigt många saker som måste fixas. Det är hindersprövning som ska sökas, lokaler som ska bokas, det är mat som ska beställas, det är gäster som ska bjudas in, det är kläder som ska köpas och mycket mer.

När det kommer till vad som ska ha ordnats när det är en månad kvar till bröllopet så är svaret faktiskt ganska enkelt: Allting bör vara på plats en månad innan bröllopet, särskilt om man ska ha gäster. Om man inte ska ha gäster kan man kanske vänta lite längre med att få allting på plats men även då är det bra att vara ute i god tid.

Planering inför ett bröllop

Om vi utgår från att gäster ska bjudas in till ett bröllop så är det helt klart att allting måste vara på sin plats en månad innan bröllopet äger rum. Sverige är ett land, och har en befolkning, som i det närmaste dyrkar framförhållning så det är inte lätt att ordna någonting överhuvudtaget med kort varsel.

För att kunna få allting på plats i god tid inför ett bröllop gäller det med andra ord att man är ute i mycket god tid. För att kunna få det som man tänkt sig är det faktiskt optimalt att börja planera redan ett år innan bröllopet. Då kan man vara säker på att få den lokal som man tänkt sig och det är också ett bra tillfälle att skicka ut en not till gästerna om att de ska reservera datumet för bröllopet så att de kan komma. När dessa två saker har ordnats kan man i lugn och ro gå vidare med övriga arrangemang.

Vad är de saker som måste köpas in, personer som måste anlitas

Vad är det då som ska ordnas efter det att lokal bokats och gäster bjudits in? En av de viktigaste sakerna är förstås att bruden ger sig ut och tittar på brudklänningar. En anna Det finns många alternativ på marknaden och det går att hitta alldeles utmärkta brudklänningar på internet. JJ’s House är ett av de företag som tillhandahåller brudklänningar till mycket bra priser. Så ett besök hos dem är att rekommenderas.

I övrigt är det mat som ska beställas, musik som ska ordnas för festen, underhållning i kyrkan – eller annan plats för ceremonin, transporter som ska bokas – kanske särskild bil för brudparet, logi, dryck, blommor med mera. Det är inte helt enkelt att få detta på plats. En sak som inte kan ordnas alltför lång tid innan vigseln, men som måste ha ordnats innan den, är en hindersprövning. En hindersprövning är en ansökan man gör hos skatteverket för att bevisa att man inte redan är gift och att man inte är för nära släkt med sin blivande make eller maka. Det kan ta tid att få hinderprövningen godkänd men den är bara giltig i fyra månader så ansök vid rätt tid.

Ryker Holton
My name is Ryker Holton. The Professor and also a motivational teacher. I want to make the world a better place.

  6 Ways to Achieve Market Domination through Branding

  Previous article

  How Printed Bags Can Help You Stand Out From Your Competitors

  Next article

  Comments

  Leave a reply